Geschiedenis

Rooskens Group is een echt familiebedrijf, opgericht door Martijn Rooskens in 1988. Aanvankelijk zijn we begonnen als transportbedrijf, maar vanaf 1993 is dit omgezet naar expeditie-activiteiten. Betrouwbaarheid, vooruitgang en lange termijn visies op onder andere kennisontwikkeling zijn kernwoorden die voor onze firma kenmerkend zijn.

In het jaar 1993 werd Rooskens BV gestart, gericht op transporten naar West-Europa. Enkele jaren later, in 1995, vond er al een uitbreiding plaats van de activiteiten. Vanaf dat moment richten we ons ook op transporten naar de rest van Europa. In 2001 speelden we in op de vele verzoeken om niet alleen internationale transporten over het land te regelen, maar ook overzee. De overzeese expedities voegden we in dat jaar toe aan onze diensten.

Rooskens Shipping bv was hierbij geboren. We hebben gelijk gekozen voor een specifiek netwerk van partners die gevestigd zijn op strategische plaatsen. De grootste havens van de wereld mogen natuurlijk niet ontbreken. In de jaren die volgden, zijn we ook gestart met luchtvrachtactiviteiten, food-activiteiten overzee en een speciale koel-/vriesafdeling over de weg. In 2015 zijn daar de havengebonden activiteiten aan toegevoegd. De ontwikkeling heeft dus niet stil gestaan. En nog altijd zijn wij in beweging.

Ons kantoorpand is sinds 2003 gevestigd in Buggenum, een pittoresk Limburgs dorpje aan de rivier de Maas. Onze werknemers, 25 in totaal, zijn afkomstig uit de directe omgeving, waardoor we met korte lijnen kunnen werken. Hiervoor hebben we bewust gekozen.

Historie in vogelvlucht:

 • 1988 start Rooskens transport
 • 1993 start Rooskens bv – Expeditie activiteiten
 • 1995 start MR Expeditie bv
 • 2001 start Rooskens Shipping bv
 • 2003 Nieuw kantoorpand te Buggenum
 • 2007 start Luchtvrachtactiviteiten
 • 2009 start “Food-activiteiten” overzee
 • 2014 start Koel-/vriesafdeling wegtransport
 • 2015 start Havengebonden activiteiten
 • 2017 specialisatie in transport van en naar Frankrijk
 • 2018 start events
 • 2019 start Duitsland retouren
 • 2020 start pharma

Missie

Verbind, automatiseer en optimaliseer de supply chains.

In een wereld waarin toeleveringsketens steeds complexer worden biedt de Rooskens Group een platform waarmee klanten, vervoerders en leveranciers met elkaar in contact kunnen komen. Met deze technologie zorgen we voor een efficiënte supply chain die door automatiseren zorgt voor een hogere productiviteit en een kostenbesparing realiseert. Daarnaast zorgt deze technologie ervoor dat we in nichemarkten end-to-end visibilty creëren voor onze klanten. Op deze manier ontzorgen we klanten.

 

Lees hier de Bedrijfspresentatie

Ambitie

Als internationale expediteur streven wij ernaar om onze klanten en opdrachtgevers, in zowel eigen land als daarbuiten, een passende oplossing te bieden voor logistieke vraagstukken. Dit kunnen we onze klanten bieden, doordat we blijven investeren in kennis, innovatie en efficiency. In de (digitale) supply chain voegen we waarde toe door excellente service te garanderen in termen van deadlines, rapportages en traceerbaarheidsprocessen. Onze medewerkers zijn allen vakkundig en gepassioneerd, waardoor er een open en prettige werkomgeving ontstaat.

Focuspunten

Ondernemersgeest

Onze organisatie heeft een platte structuur. Iedere medewerker krijgt de ruimte en het vertrouwen om binnen zijn takenpakket zelf verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen waarbij het belang van onze klanten voorop staat.

Meetbare resultaten

Meetbare en goede resultaten voor onze klanten en vervoerders in KPI dashboards. Zo zijn we transparant, kunnen we elkaar aanspreken op de performance en samen verbeteren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Zo zijn wij continue bezig met duurzaamheid:

 • gebruik duurzame materialen bij verbouwing
 • zonnepanelen
 • digitaal werken
 • partners en klanten informeren over duurzaam transport

Investeren in medewerkers

Bij de Rooskens Group heerst een cultuur waarin we medewerkers uitdagen. Onze medewerkers maken namelijk het verschil. Dit doen we door te investeren in opleidingen en in een cultuur waarbij we elkaar aanspreken en we maken afspraken over individuele kpi’s. Hierdoor kunnen we onze innovatieve rol naar onze klanten vervullen.

Organisatie

De Rooskens Group is een familiebedrijf waarbij normen en waarden gelden zoals collegialiteit, korte lijntjes, jezelf blijven ontwikkelen, continuiteit, procesverbetering en focus op kwaliteit en innovatie.