Transport- en logistieksector flink geraakt

16 oktober 2020 / Laatste nieuws

Het personenvervoer is vele malen harder getroffen dan het goederenvervoer, tot op heden is het volume ten opzichte van 2019 met 13.5% gedaald. Dit is vooral terug te zien in de lucht- en cruisevaart waar het aantal reizigers door reisrestricties flink is ingestort.
Ook al is het goederenvervoer minder hard getroffen dan het personenvervoer, ook deze sector heeft merkbare gevolgen van de coronacrisis. Zoals in onderstaande figuur is weergegeven is het totaalvolume tot op heden met 4.5% gedaald ten opzichte van 2019. Alleen de sector ‘post en koeriers’ kent een volumegroei ten opzichte van 2019.
Inmiddels is er sprake van herstel in volumes in de transport en logistiek, maar dit herstel zal meerdere jaren duren voordat de volumes op het niveau van 2019 zitten.

Naar verwachting zal het vrachtvervoer voor 2021 een positief volumegroei kennen van 2% ten opzichte van dit jaar. In 2021 zet het herstel in transport en logistiek door, maar doordat de economie nog niet helemaal terugveert, blijft het volume naar alle waarschijnlijkheid lager dan in 2019.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met een van onze accountmanagers op via sales@rooskensgroup.com

goederenvervoer