Wereldwijd tekort aan containers en schepen

Wereldwijd tekort aan zeecontainers

4 december 2020 / Laatste nieuws

Er is wereldwijd sprake van een tekort aan schepen en lege containers. Dit tekort leidt tot vertragingen in de wereldhandel, met lege schappen als mogelijk gevolg.
Er zijn te weinig lege zeecontainers en te weinig schepen om aan de huidige vraag te voldoen. Dat is de conclusie die Fenex, Nederlandse organisatie voor expeditie en logistiek, trekt.
Toen eerder dit jaar de export uit Azië als gevolg van de coronacrisis drastisch afnam, haalden rederijen veel schepen uit de vaart en schrapten ze afvaarten. Hoewel de wereldhandel weer opleeft, is er nog steeds sprake van onvoldoende capaciteit.

Door het grote tekort aan afvaarten en lege zeecontainers zijn de prijzen van transport enorm gestegen. Deze prijsstijgingen hebben een negatieve impact op internationale handelsstromen en remmen het economisch herstel af.

Rooskens Group is sinds 1997 actief in het verschepen van zeevracht zendingen. Zowel per zeecontainer als conventioneel dragen wij zorg voor een uitstekende service en nette afhandeling van uw transport. We bieden zeevrachten aan via een specifiek netwerk van betrouwbare partners op strategische plaatsen in de grote havens van de wereld met uitzonderlijke flexibiliteit voor al uw container- en conventionele zendingen.

Heeft u uitdagingen liggen waarmee wij u kunnen helpen? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers!