25 jaar investeren in employability!

2 oktober 2018 / Mededeling

Rooskens Group is opgericht in 1993 en dat betekent dus dat ze dit jaar, 2018, het 25-jarig jubileum mogen vieren. Een prestatie om trots op te mogen zijn!

Rooskens Group investeert al 25 jaar in employability. Een belangrijk speerpunt voor de organisatie is de vitaliteit van de organisatie en haar medewerkers.

”Een viltale organisatie haalt het beste uit haar medewerkers. Met alle technologische ontwikkelingen verandert de wereld en ook onze branche snel. Om hier goed op te kunnen anticiperen zijn gezonde en betrokken medewerkers nodig. Alleen zo houden we ons bedrijf toekomstbestendig”, aldus Caroline Rooskens.

Medewerkers bij de Rooskens Group zitten veelal achter beeldschermen en werken met uitdagende deadlines. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zich fit blijven voelen. In het kader van employability zijn er een aantal initiatieven die hieraan bijdragen. Er is een ruim opleidingsbudget beschikbaar dat zorgt dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is veel focus op doeltreffendheid zodat er ruimte ontstaat om door te ontwikkelen. Medewerkers worden gestimuleerd verbeteringen aan te dragen en deze in te voeren.

Een ander initiatief om de employability en vitaliteit te stimuleren zijn alle medewerkers uitgerust met een fitbit-horloge. Dit horloge stimuleert iedereen om ieder uur te bewegen en registreert onder meer de hartslag en de bewegingsactiviteiten. Daarnaast zorgt Rooskens Group dat er dagelijks vers fruit op de werkvloer is. Ook wordt bedrijfsfitness gestimuleerd en sporten veel medewerkers met interessante korting bij hun eigen sportschool. Tijdens werkdagen worden in de kantine regelmatig tafeltenniswedstrijden georganiseerd. Ook buiten werktijd worden verschillende initiatieven geïnitieerd zoals een zaalvoetbalteam of een weekend weg in het kader van het 25 jarig bestaan van de Rooskens Group.

Sinds de oprichting van Rooskens Transport in 1988 door Martijn Rooskens, is er gebouwd aan een organisatie als logistieke ketenregisseur van formaat. Betrouwbaarheid, vooruitgang en lange termijn visies op onder andere kennisontwikkeling zijn zaken waarmee Rooskens Group haar klanten helpt haar bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Rooskens is in 1988 gestart als transportbedrijf. In 1993 is dit omgezet in expeditie-activiteiten, gestart als Rooskens bv gespecialiseerd op West-Europa. De start van MR Expeditie bv in 1995 heeft geleid tot uitbreiding in activiteiten in de overige delen van Europa. Door de opgedane ervaring en investeringen is er binnen Europa een dicht netwerk met betrouwbare partners opgebouwd. Op verzoek is er in 2001 gestart met overzeese expeditie door de oprichting van Rooskens Shipping bv. Hier is gekozen voor een specifiek netwerk van partners op strategische plaatsen in voornamelijk de grote havens van de wereld.