Even voorstellen.. Boy!

11 september 2020 / Interviews

Even voorstellen.. Boy Stemkens!

Mijn naam is Boy Stemkens, ik ben 19 jaar oud en woon in Neer. Momenteel zit ik in het derde leerjaar van de opleiding manager transport en logistiek bij Gilde Opleidingen in Weert. Bij Rooskens Group ga ik stapsgewijs alles leren van de afdeling operations, waar ik stage loop van 31 augustus tot en met 5 februari.

 

Waar ga je je gedurende de stageperiode mee bezig houden?

Ik ga zoveel mogelijk leren van de collega’s binnen de afdeling operations. Het begint met het invoeren van orders en naar verloop van tijd zal dit groeien naar het verkopen van orders, intensief klantcontact en alle andere handelingen die aan bod komen in het proces binnen de afdeling. Ik wil heel graag meer te weten komen over hoe transport in zijn werk gaat en verder wil ik leren om beter contact te hebben met klanten en hoe ik klachten zo goed mogelijk af kan handelen. Naast mijn werk voor Rooskens Group heb ik vanuit mijn opleiding opdrachten gekregen die te maken hebben met transport en logistiek die ik gedurende mijn stageperiode moet maken.

 

Wat hoop je gedurende je stage te leren en ontwikkelen?

Gedurende de  eerste 2 jaar van mijn opleiding heb ik veel gedaan in de logistiek omdat ik daar beter in ben. Echter wil ik me dit jaar richten op de transport kant omdat ik daar nog geen ervaring in heb en ik hier niet zo heel goed in ben. Ik wil dus meer te weten komen over de transport en ik wil me gaan ontwikkelen hierin. Verder wil ik leren om beter contact te hebben met klanten en klachten af te handelen.

 

Hoe ben je bij Rooskens Group terecht gekomen?

Ruud Emonts, manager operations bij Rooskens Group, is een teamgenoot van mij met voetballen. We waren een tijdje terug aan het praten over wat ik voor een opleiding ik volg en dat was toevallig precies hetzelfde als wat hij had gedaan. Vervolgens vertelde hij me dat er nog een vacature open stond voor stagiair operations bij Rooskens Group en toen hebben we een gesprek ingepland.

 

Hoe zijn je eerste weken bij Rooskens Group bevallen?

Ik begon twee weken geleden met weinig ervaring in transport, het enige wat ik wist waren de dingen die ik op school heb geleerd maar verder had ik nog geen praktijkervaring. Ik ben dan ook erg blij dat mij alles stap voor stap wordt uitgelegd en aangeleerd. Ik ben goed ontvangen door de collega’s en ik leer iedere dag weer wat meer en dat vind ik erg fijn.

 

Wat zijn naast je werk je grootste hobby’s?

Zoals ik al vermeld heb voetbal ik met veel plezier in Neer, bij het tweede elftal van de vereniging RKSVN. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn vriendin en in het weekend met mijn vrienden.

 

Heb je al een idee wat je na je opleiding wil gaan doen?

Ik moet nog 2 jaar van mijn opleiding afronden en ik wil zoals het er nu uitziet geen HBO meer doen en zoals het er nu uitziet wil ik bij een logistiek bedrijf gaan werken. Ik wil in dat bedrijf eerst alles leren op de werkvloer en dan uiteindelijk manager van de afdeling logistiek worden.

 

Wil jij ook stage lopen bij Rooskens Group? Kijk dan eens op onze vacaturepagina of neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Transport en logistiek